lørdag 1. november 2008

Danmark i to og en halv time!

Etter å ha vært full +/- 16 timer på danskebåten var det tid for 2 og en halv time i danmark.

Første oppgave: mat, å da helst noe av middagskaliber til tross for at klokka var halv 10 om morgenen.  Dette viste seg å være merkelig lett, en eller annen dansk kro hadde akkurat det vi jaktet på, JUNK-food av alle sorter. Det ble våruller til forrett, cheeseburger til hovedrett, 3 forskjellige is`er til dessert og ikke minst sjokomelk, appelsinjuice, vann og cola på siden :)

Andre oppgave: få tiden til å gå i 2 timer i en dansk bygd, som faktisk er en by med 6665 innbyggere hvis vi stoler på wikipedia. Dette var ikke bare lett. Jeg startet oppgaven med spørre om noen ville være med å kjøpe noe usaklig, alle ropte JA i kor og vips var vi igang. Marie fant noen trepinner i en pose, med smak, dette gjorde at alt annet usaklig vi kunne finne ikke ville være godt nok så vi gav oss. Det ble litt tid til å se på danske menn i alderen 50 + som syklet rundt i byen med rutete skjorte å ting på bagasjebrettet. Det var akkurat nok av de til at det ikke ble kjedlig å følge med, det føltes akkurat som ut i vår hage når Atle Antonsen spiller dansk. Vi var fornøyd med at danmark var slik vi trodde og koste oss med å ta bilder av alt som var dansk.  Akkurat i det vi begynte å få nok av danske menn møtte vi to av våre skolekamerater og medpassasjerer som hadde kjøpt seg sparkesykler til 100 kr.  Vi fikk låne de en liten stund, å ble så misunnelige at vi bestemte oss for å kjøpe våre egene. Lite visste vi om at de var utsolgt  i byen. Vi sprang rundt i de to sportsbutikkene og den ene lekebutikken de hadde å spurte etter sparkesykler med fin dansk uttale, til tross for den fine flyten i dansken kunne de ikke hjelpe oss. Vi måtte bare gi opp det også å tok oss en tur på slakteriet i stedet, noe som viste seg å være veldig lurt, slakteriet hadde med unntak av den vonde lukten  nesten bare kule ting. Vi fikk smaksprøver på jagermeister  og jagermeisterskolisser som premie, vi kjøpte oss lekesverd og en god leskedrikk. Så var det ut å leke med sverdene oppe på ett steingjerde, vi ble såvidt sliten før bussen som gikk tilbake til båten kom.  To og en halv time var passert og vi var alle enige om at vi hadde hatt en fin tur i danmark.


Videre gikk ferden rett tilbake på danskebåten og alkoholen.  De ble bading i ballbasseng, dansing, biff, captain morgan, hoppetau, pizza,  og vår gode venn Carl s berg :) 

2 kommentarer:

Marie rocks my socks sa...

hahahah!
Veldig fornøyd med detta referatet!
Og usedvanlig fornøyd med da eina bildet du har valgt ut til å representera danskebåtturen!

Æss sa...

kan jo ikke drive å publisere private bilde marie ;) ikke alle som e så åpen å utadvent som du..